Om


Om Malmens Mekaniska


Malmens Mekaniska grundades år 2000 av Håkan Andersson och har hållit till i samma lokaler i Grängesberg sedan dess.

Ganska snabbt kom han i kontakt med GIA Industri AB på orten som tillverkade maskiner för gruv och tunnelbrytning. Inom kort behövdes även anställda och en av dessa blev sonen David Andersson. Företaget tillverkade vid det här laget allt från hytter och chassin ner till enskilda småfästen.


2005 värvades andra sonen Daniel Andersson från GIA Industri AB.


2007 meddelade Gia Industri att deras verkstad i intillliggande lokaler skulle avyttras och Håkan blev tillfrågad om han ville ta över den verksamheten. Samtidigt fick han även ta över hela GIAs egna plåtverkstad så Malmens Mekaniska gick från tre anställda till tolv på drygt en månad. I samma veva så tog Håkan med sina båda söner som delägare i företaget.


Sakta men säkert växer företaget och storleken vi har idag stoppar oss inte. Vi satsar hela tiden vidare och har bra personal med stort hantverkskunnande.Idag


Idag har vi över 1500 kvadratmeter verkstad utrustad med allt vi behöver, bl a svarvar, kantbockar, gradsaxar, svetslägesställare, valsar, bäddfräsar, kallsågar, gasskärmaskin, kantpressar osv osv.


Vi omsätter drygt 12 miljoner kronor och har mer än tredubblat verkstadsytan sedan starten 2000.


Företaget styrs idag av de båda sönerna Daniel och David även om Håkan finns med i bakgrunden trots pensionering.


Vi letar ständigt efter nya kunder och har ett gott rykte om bra kvalitet och vi gör gärna lite mer än vad som behövs.


Vi jobbar i dagsläget med flera stora företagsnamn både inom service och nytillverkning. I dagsläget är över 10 personer sysselsatta i företaget.

Vi har licenser för både "svart" material och aluminium och rostfritt/syrafast och jobbar dagligen med alla tre material.


Vi har en komplett fåstyckstillverkning från gasskärning och kapning via skärande bearbetning och svetsning till att tillhandahålla blästring och ytbehandlig innan leverans till slutkund.